Friday, 24-05-17, 06:49:07
//mad4hiphop.ucoz.com
Home Inregistreaza-teAutentificare
Bine ai venit, Guest| RSS
[Mesaje noi · Utilizatori · Regulament · Cauta · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Assault Crew Forum » Hip Hop Universe » Hip Hop Worldwide » R.I.P. Aaliyah (International superstar)
R.I.P. Aaliyah
Assault-CrewData: Thursday, 08-02-07, 01:01:23 | Mesaj # 1
Admin
Gasca: Dominator
Mesaje: 79
Respect:
5  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
Deja un star in lumea R&B – ului, pe cand era doar o adolescenta, cariera lui Aaliyah a fost brusc curmata de moarta tragica a tinerei de doar 22 de ani, intr-un accident aviatic. Desi avea doar 3 albume scoase pana la momentul tragediei, isi castigase deja un loc in elita R&B. Colaborarea ei cu Timbaland a fost una de mare succes.
Aaliyah Dana Haughton s-a nascut pe 16 Ianuarie 1979, in Brooklyn si numele ei in dialectul Swahili inseamna “cea mai dinamica”. Mama si unchiul ei au inscris-o pe Aaliyah la lectii de canto, inca dinainte sa inceapa scoala. Inca foarte tanara, s-a mutat cu familia in Detroit, unde a cantat in diverse piese de teatru de la scoala. La varsta de 9 ani, a participat la auditiile pentru show-ul de televiziune Star Search, unde a interpretat My Funny Valentine, dar a pierdut. Doi ani mai tarziu, multumita relatiilor unchiului ei, a petrecut 5 seri in Las Vegas, interpretand un rol in spectacolul lui Gladys Knight. In afara de nepoata lui, Hankerson se ocupa si de un alt star R&B in devenire, R. Kelly, si i-a lansat pe amandoi in anul 1992. La scurt timp dupa aceasta lansare, Kelly a luat-o pe Aaliyah sub aripa lui protectoare si a inceput sa scrie si sa produca piese pentru ea.
Albumul de debut al lui Aaliyah, Age ain’t nothing but a number, a fost scos pe piata in anul 1994, si a primit, imediat, un disc de platina, pentru vanzari, datorita single-urilor Back & Forth si At your best (you are love), acesta din urma fiind un cover dupa Isley Brothers. Ambele piese au “lovit” Top Ten Pop si au primit discul de aur, iar Back & Forth a ajuns numarul 1 in topurile R&B.
In anul 1996, Aaliyah a scos un alt album, One in a Million. A lucrat cu diversi producatori, cel mai cunoscut fiind Timbaland, care a compus impreuna cu partenera sa, Missy “Misdemeanor” Elliott, cateva dintre piesele de pe album. Cateva dintre acestea - If Your Girl Only Knew, One in a million, 4 Page Letter – au devenit hit-uri, piesa If Your Girl Only Knew ajungand pe locul 1 in toate topurile R&B. La fel s-a intamplat si cu balada The one I gave my heart to, scrisa de Diane Warren si cu hit-ul (care a primit ulterior si un disc de platina), One in a Million.
Intre timp, Aaliyah a terminat liceul (1997) si a contribuit, cu cateva piese, la coloanele sonore a unor filme. Journey to the past a fost nominalizat la Oscar, si, la inceputul anului 1998, a scos un alt hit, Are you that somebody?care a fost pe coloana sonora a filmului Dr. Dolittle, film care l-a avut in rolul principal pe Eddie Murphy (si in care a avut si Aaliyah o scurta aparitie).
Aaliyah a inceput sa lucreze la un nou album, dar si-a intrerupt munca pentru cariera in actorie. Astfel, a jucat in anul 2000, alaturi de maestrul artelor martiale Jet Li si rapper-ul DMX, in filmul, adaptat dupa William Shakespeare, Romeo must die, iar piesa de pe coloana sonora, Try again, piesa lui Aaliyah, a devenit hit, ramanand, toata vara, in topurile R&B. In aceeasi perioada, a terminat si filmarile pentru filmul lui Anne Rice, Queen of the Damned, unde a avut rolul unei regine - vampir si a fost cooptata pentru 2 scene in filmul Matrix. Pe langa toate acestea, a reusit sa finalizeze si cel de-al 3-lea album, Timbaland ocupandu-se din nou de majoritatea pieselor. Scos pe piata in anul 2001, albumul a primit laude si primul single, We need a resolution, a fost hit, in Top 20 R&B.
Cam la o luna dupa aparitia albumului, Aaliyah pleaca in Bahamas sa filmeze un videoclip pentru cel de-al 2-lea single, Rock the Boat. Pe 25 august, ea si alti cativa membrii ai staff-ului s-au urcat intr-un avion pentru a se intoarce acasa. Avionul, insa s-a prabusit dupa ce a decolat, explodand de la impact. Aaliyah si alti 7 pasageri au murit pe loc, cel de-al 9-lea pasager murind la spital.


Cash rules everything around me
TORRData: Sunday, 08-02-10, 15:43:35 | Mesaj # 2
Gasca: Soldier
Mesaje: 32
Respect:
4  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
Aaliyah R.I.P. cry ........... a fost o cintareatza talentata shi o actzitza excelenta .......

pace :P
snakeData: Tuesday, 08-02-12, 17:23:51 | Mesaj # 3
Gasca: Guardian
Mesaje: 45
Respect:
4  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
romeo must die...da ce filme mai are.?
era haroshaia


Why Drink and Drive, when we can Smoke and Fly
Assault Crew Forum » Hip Hop Universe » Hip Hop Worldwide » R.I.P. Aaliyah (International superstar)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

 
Assault Crew © 2024
Free website builderuCoz