Friday, 24-05-17, 04:09:17
//mad4hiphop.ucoz.com
Home Inregistreaza-teAutentificare
Bine ai venit, Guest| RSS
[Mesaje noi · Utilizatori · Regulament · Cauta · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Assault Crew Forum » Hip Hop Universe » Hip Hop in MD & RO » creTzu:"Muzica are calitatea de a se promova singura part1
creTzu:"Muzica are calitatea de a se promova singura part1
Poetul_PerversData: Tuesday, 08-06-24, 22:44:10 | Mesaj # 1
Gasca: Guardian
Mesaje: 179
Respect:
8  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
creTzu: "Muzica are calitatea de a se promova singura daca este valoroasa."

creTzu din trupa Ceilalti va lansa in curand primul EP solo. Acesta este realizat in colaborare cu Horia, membru al aceleiasi trupe. Materialul contine 8 track-uri produse de Horia, Star, Fane si DeZeA. Alte detalii puteti afla citind interviul dat de acesta pentru site-ul nostru.

1.Desi intrebarea de baraj ar fi “s-a destramat trupa Ceilalti?”, nu o voi pune pentru ca stiu ca pregatiti si un album Ceilalti in acelasi timp. Spune-ne cateva cuvinte despre acest EP. Ce aduce nou, sau cu ce e diferit fata de ce ai facut pana acum?

cretzu: Nu are cum sa se destrame Ceilalti niciodata. Asta e clar. Suntem oameni si mai putin "repari" de aia omenia o sa fie pe primu loc. Si atat timp cat suntem prieteni o sa existe si trupa. EP-ul este o idee mai veche. Am mai avut ganduri din astea "solitare", nu e prima data. Ideea e ca atunci cand facem o piesa Ceilalti, sunt 4 idei care se "bat" pe aceeasi tema, cand e piesa mea pot sa ma joc in voie cu ce doresc eu, pot sa cuprind tot ce-mi propun. E nevoie sa eliberez din "sistem" anumite chestii care ma framanta. E diferit prin definitie, aici tintesc de fapt . Sa asculte omu’ si sa nu existe nici cea mai mica posibilitate sa ma confunde cu altcineva.

2.Atat ViKloth cat si creTzu & Horia pregatesc materiale separate de trupa Ceilalti. Se va intampla acelasi lucru si cu Boogie?

cretzu:Boogie de fapt a fost si primul care a vrut sa faca asta. Inainte ca eu sa intru in trupa . Piesa "Abordarea textului" de acum multi ani era defapt o piesa solo a lui in colaborare cu mine. Momentan nu stiu de un proiect al lui, eu m-as bucura.

3.Stiu ca ai cativa ani de cand esti in domeniu, povesteste-ne evolutia ta ca artist.

cretzu:Prima incercare a fost prin ‘97 :), eram in clasa a 5-a. Foarte foarte multe amintiri memorabile de atunci. Stiu ca ne-am strans colegii de clasa , am pus bani pentru un microfon si inregistram pe un casetofon rusesc de la bunica-mea. Avea vreo 10 kg. Un prieten avea orga cu preseturi si mai apasa din cand in cand pe diferite sunete, alarme, clopotei, un fel de sampleuri. O ardeam gangsta, omoram tot ce ne statea in cale, iti dai seama. Clasa a 5-a. Apoi a fost prin 2001 cred, cu un coleg de liceu am scos o piesa nebuna, ma distrez tot timpul cand o ascult. Tot atunci am facut si prima piesa cu ArTiStul si am inceput un album care e terminat dupa vreo 6 ani. Fiind prieten cu ViKloth si Boogie ne-am anturat si am format Ceilalti si uite ca avem 2 albume in spate.

4.Cam in ce categorie de varsta se incadreaza un fan Ceilalti?

cretzu:Vreau sa cred ca nu avem un target infantil si nici ca o ardem gen Fuego pentru pensionari. Am vazut totusi ca am prins mult la tineri si asta ma mira putin pentru ca orientarile sunt dereglate rau in ziua de azi. Pe mine ma bucura atat timp cat mama poate sa-mi asculte piesele pana la capat.

5.In afara de hip hop, ce alte genuri muzicale pe care le asculti te influenteaza?

cretzu:Ascult tot. In primul rand mi se pare absolut ridicol si stupid sa te limitezi la un singur gen de muzica. De aici probabil si declinul hiphop-ului, aceasta "exclusivitate" falsa pe care o tot pretindem. Imi place mult rockul, folkul, muzica veche in general, aia pe care stramba din nas copiii.

6.De ce nicio colaborare cu ArTiStul pe acest EP? Stiam ca trebuia sa lansati si un album impreuna.

cretzu:Am trecut mai devreme putin prin intrebarea asta. Exista albumul "Varstele timpului". E gata, terminat, in aceeasi forma cum era si acum vreo 4 ani cred. Nu stiu cat de mult ma mai reprezinta acum totusi. Pe EP nu am vrut sa am multe featuri pentru ca nu asta da valoare unei pieselor. Am multe de spus si abia apoi caut sa vad cu cine colaborez.

7.De ce dintre mebrii Ceilalti ai ales sa colaborezi cel mai mult pe EP cu Horia?

cretzu: Pentru ca am vrut sa "aduc" acel ceva pe care sunt de parere ca trebuie sa-l adaug "repului clasic". Vreau sa fie muzica de asta pe EP o sa fie solouri de pian, chitari distorsionate si nebunii din astea. Plus ca suntem si apropiati si la Bucuresti amandoi .

8.Albumul “Se anunta soare” semnat Ceilalti a fost dat gratuit la download, insa a existat si posibilitatea achizitionarii acestuia. Cum a fost primit/vandut?

cretzu:Am vandut cam 150 de albume cred. Nu stiu sigur, n-am facut niciodata o statistica. Am inteles de mult ca muzica nu se mai vinde, trebuie sa ne resemnam cu ideea asta. Pe mine insa ma bucura ca avem downloaduri de ordinul miilor, inca putin si pot sa zic "zecilor de mii".



Poetu nu pur si simplu scrie,el vers de vers il leaga
Cel ce asculta tobele nu vorbele nu o sa ma intzeleaga
Assault Crew Forum » Hip Hop Universe » Hip Hop in MD & RO » creTzu:"Muzica are calitatea de a se promova singura part1
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

 
Assault Crew © 2024
Free website builderuCoz