Friday, 24-05-17, 02:56:28
//mad4hiphop.ucoz.com
Home Inregistreaza-teAutentificare
Bine ai venit, Guest| RSS
[Mesaje noi · Utilizatori · Regulament · Cauta · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Assault Crew Forum » Hip Hop Universe » Hip Hop in MD & RO » Interviu cu SDST (Spectrul de Difuzare a Sunetelor Tacute) (Exclusiv!)
Interviu cu SDST (Spectrul de Difuzare a Sunetelor Tacute)
Poetul_PerversData: Monday, 08-02-18, 21:05:00 | Mesaj # 1
Gasca: Guardian
Mesaje: 179
Respect:
8  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
1. A trecut aproape un an de la precedentul interviu in care se spunea ca albumul va aparea curand dar totusi el intarzia sa apara. Iata-ne astazi, ascultand "Mecanismul de Modificare a Mintii Umane LP". Ce s-a intamplat in ultimul an?

Aforic: Intarzierea s-a datorat faptului ca ne-am tot sucit in ultimul an, ce piese sa bagam, ce piese sa nu bagam, instrumentale tari tot apareau, ne-am indoit la un moment dat si cu aparitia LP-ului si iata ca dupa 2 ani si ceva de la infiintarea Spectrului de Difuzare am lansat asa zisul "monstru" ce il prezentam acum 1 an. Vorba cuiva "mai bine mai tarziu decat niciodata".

Underman: Au fost anumite perioade in care discutam soarta proiectului in putinul timp liber care il mai aveam, albumul a fost inregistrat in cateva zile si a stat in productie cateva luni bune, am reusit in cele din urma sa il finalizam si sa il dam ascultatorilor intr-un moment in care cred ca multi nici nu se asteptau, sincer a fost o clipa in care si eu cel putin am realizat uimit... ca in sfarsit apare.

2. Este albumul un mecanism de modificare a mintii? Poate influenta puternic ascultatorul?

SDST: Numele de "Mecanismul de Modificare a Mintii Umane" are strict legatura cu proiectul SDST in sine din cauza ca Spectrul de Difuzare se foloseste de ultrasunete sau chiar spectrul frecventelor pentru a actiona ca un mecanism pentru mintea omului. La fel si muzica, "ataca" prin frecvente.

3. Este mesajul albumului/pieselor usor de inteles pentru ascultator?

Aforic: Nu exista sa nu intelegi ce vrea sa spuna cel ce scuipa.

Underman: Categoric, unele mesaje au fost incadrate in text in functie de tipul piesei, automat cele clare si puternice au fost mai mult pe placul ascultatorilor.

4. Sunt 16 piese pe album. Initial trebuiau sa fie 21. Mai sunt piese ce ar fi putut avea loc in tracklist?

Aforic: Proiectul initial avea mai mult de 21 de track-uri. Pe parcurs am selectat doar ce ni s-a parut noua potrivit sa apara. Am zis 21 atunci pentru ca la vremea aia ne placeau toate 21, intre timp cercul s-a restrans la 16. Parerea mea e ca primul album complet asa arata, cum l-am scos.

Underman: Intr-un timp incepusem sa ne amuzam ca s-ar putea sa nu incapa pe un cd audio.

5. Au trecut doar cateva zile de cand albumul a vazut lumina calda a internetului si a atins difuzoarele flamande ale ascultatorului de hip hop. Exista feedback? Bun sau rau?

Aforic: Din ce am auzit eu de la diversi indivizi, feedback-ul e unul pozitiv. Eu am un cerc restrans de ascultatori cu care imi petrec timpul ascultand si disecand albume. Ei mi-au zis ca e tare.Asta cred si eu oricum, altfel nu ar fi aparut niciodata.

Underman: A fost pus pe internet doar de cateva zile, desi este putin cam devreme sa tragem o concluzie cred ca a fost primit bine


Poetu nu pur si simplu scrie,el vers de vers il leaga
Cel ce asculta tobele nu vorbele nu o sa ma intzeleaga
Poetul_PerversData: Monday, 08-02-18, 21:07:28 | Mesaj # 2
Gasca: Guardian
Mesaje: 179
Respect:
8  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
6. "Ingeri deasupra Romaniei" este produsa si de Aforic. Trebuie sa recunosc ca nu stiam ca Aforic nu se rezuma doar la mc-ing. Vei continua si ca producer?

Aforic: Da, recunosc, am invatat sa fac beat-uri de la Snephrue cu multi ani in urma cand era in Romania, acum el locuieste in Bilbao si ma alimenteaza constant cu beat-uri grave. Revenind la mine ca productie nu m-a pasionat atat de tare cu toate ca mi-as dori ca toata productia mea sa fie facuta de mine. Cu toate astea am in jurul meu o gramada de beatmakeri tari asa ca profit din plin de asta. Cu ocazia asta vreau sa-i salut pe Raz One si Jupiter cu care am colaborat si o sa mai colaborez din punct de vedere al productiilor.

Underman: Dupa ce inregistram pe negativele producatorilor mentionati, Aforic obisnuia sa se "joace" cu unele voci aplicandu-le pe propriile negative, a fost astfel si o varianta a piesei "Ultima ofensiva" care suna destul de bine pe un negativ marca Aforic.

7. Ortega, Mr. Tweaks, Snephrue si Dribbler au contribuit la productia albumului. I-ati vrut de la inceput pe ei sau au existat si alti produceri dornici de a contribui la album?

Aforic: Au mai existat si alte instrumentale care ne-au trecut prin mana si de la alti beatmakeri insa cum am zis mai sus LP-ul complet are coloana asta sonora. Inca de cand ne-am apucat de SDST am lucrat cu Sagace.Snephrue, Tweaks si Ortega, fiind oamenii nostri, cu Dribbler a fost ceva spontan, la un concert prin tara eram cu VeritaSaga am discutat, am cazut de comun acord in privinta instrumentalului si apoi a urmat "Scrisoare de pe Front".

Underman: Am vrut sa fim deschisi colaborarii cu producatori care au inteles ce dorim sa punem in miscare, am ramas surprins placut de munca lui Snephrue pe care il stiam de foarte mult timp dar de care nu aveam nici o idee ca poate face astfel de negative, la fel si in cazul lui Mr. Tweaks. Ortega a lucrat cu noi si in trecut si probabil stia din experientele anterioare cam ce urmeaza sa pragateasca SDST, cat despre colaborarea cu Dribbler, ii multumesc inca odata pe aceasta cale, si sper sa mai lucram si pe viitor. Am vrut ca fiecare track sa fie diferit, iar producatorii au avut si ei un rol foarte important in asta.

8. Apropo de Dribbler, stiti cand iese albumul Veritasaga? :))

SDST: Chiar nu stim treaba asta. smile

9. Albumul are teme variate de la probleme sociale, conspiratii, battle rhymes pana la povestea din "Scrisoare de pe front". Il considerati un album complet? Se mai putea lucra la el? Ce credeti ca ii lipseste?

Aforic: Pentru a treia oara il consider complet pentru ce am avut noi in cap de la inceput. Nu-i lipseste nimic. Am incercat sa il ermetizam cat mai minutios astfel incat sa iasa un produs compact, usor de digerat, dar in acelasi timp cu un sound greu, evitat sau mai bine zis uitat in ziua de azi de cei ce se apuca sa faca muzica.

Underman: Categoric mereu este loc de mai bine, dar sa nu uitam insa si ca daca incerci prea mult sa finisezi un produs il poti strica. Nici eu si nici Aforic nu am avut pana acum experienta "unui album" ca sa zic asa, ne doream foarte mult sa scoatem un produs al nostru avand in vedere ca ne plimbam prin underground de ceva timp. Daca mai stateam "pe el" cred ca riscam sa nu il mai scoatem deloc, am preferat mai bine asa... decat deloc.

10. Personal, imi place mult "Scrisoare de pe front" atat din punct de vedere al interpretarii cat si al subiectului. Cum a aparut ideea piesei?

Aforic: Piesa este 100% ideea lui Underman. A venit Underman intr-o zi la mine si a inceput sa imi povesteasca cum a luptat bunicul lui in al II-lea Razboi Mondial. In perioada aia eram la vanatoare de idei de piese si asa s-a intamplat sa reconstiuim macar auditiv un mic tablou in care sa cuprindem 4 din multele ipostaze in care a fost surprins soldatul. Am fost foarte entuziasmati amandoi de piesa, drept dovada "Scrisoare de pe Front" e prima piesa scrisa pentru albumul asta. Asta se intampla acum 2 ani... eram tineri. smile

Underman: Pe langa asta, am vrut sa ii aduc un omagiu lui si celor care au trecut prin acele evenimente, sunt mandru de faptele lor si pentru faptul ca m-am nascut roman, sunt patriot inrait, consider ca toti ar trebui sa fim asa, si din cand in cand ar trebui sa mai deschidem o carte de istorie si sa vedem de unde am plecat. Mai tarziu mi-am dat seama ca doar cu aceasta piesa nu am reusit sa spun tot, asa a aparut "Ingeri deasupra Romaniei", scrisa putin mai tarziu.


Poetu nu pur si simplu scrie,el vers de vers il leaga
Cel ce asculta tobele nu vorbele nu o sa ma intzeleaga
Poetul_PerversData: Monday, 08-02-18, 21:17:55 | Mesaj # 3
Gasca: Guardian
Mesaje: 179
Respect:
8  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
11. O intrebare care e pe buzele multora cand posteaza pe forumuri este "SDST este la Facem Records"? Unde este SDST?

Aforic: SDST se afla momentan in Bucuresti, cu tot cu o parte din producatori. SDST nu este la Facem Records, doar colaboreaza cu artisti de acolo si nu numai. In general urmarim colaborari cu cine ne place.

Underman: Prin acest album am demonstrat ca se poate face muzica si independent.

12. In afara de SDST in ce alte proiecte mai sunteti implicati? Ce putem afla despre "Al 5-lea element"? Si chiar vream sa aflam! smile

Aforic: In proiectul Al 5-lea Element sunt implicat numai eu. Proiectul a fost infiintat acum un an de mine, Dragonu si Bitza insa cu timpul am ramas doar 2. O sa urmeze ceva si pe partea asta dar nu pot sa spun cand sau unde, cert este ca o sa apara la o casa de discuri. Trebuie doar sa aveti rabdare, ca asa se nasc chestiile tari. Pana atunci o sa mai alimentez internet-ul si nu numai cu piese si colaborari tari cu oamenii mei.

Underman: Eu gravitez in jurul planetei SDST si mai colaborez cu vechii colegi din subteran.

13. Mai exista "Atacuri de Panica"? Dragonu e bine? Sanatos?

Aforic: Atacuri de Panica a pornit ca si crew de battle mc'z si asa a si ramas. Despre existenta lui nu va pot comunica mai mult decat stiti. Atacuri de Panica e asa cum il stiti. Atacam doar in cadrul concursurilor cu premii substantiale. Cat despre Dragonu, nu! Nu este sanatos, Dragonu e nebun. :))

14. Un concert de lansare e musai sa fie. Va avea loc in curand? Vor putea fi achizitionate albume de la concert?

Aforic: Normal ca va exista un concert de lansare. Chiar asa nu merita sa-l lansam? Vor fi si cd-uri puse la vanzare in cadrul aceluiasi concert. In plus o sa fie si niste invitati tari care o sa urce cu SDST pe scena. Fiti cu ochii in paispe!

15. Odata cu aparitia albumului puteti spune ca s-a incheiat o etapa din existenta SDST si ca poate fi inceputa alta?

Aforic: Asta e primul album. Al doilea urmeaza sa fie conceput mai intai. Astept sa se opreasca fluxul asta de trupe si materiale care vad ca nu au nici o retinere in a fi expuse publicului si apoi o sa cantaresc mai bine cantitatea de urechi cu timpane fine predispuse la o dubla din partea noastra.

Underman: Suntem gata de nivelul 2, si cred ca pe viitor vom sti mai bine cum sa procedam.


Poetu nu pur si simplu scrie,el vers de vers il leaga
Cel ce asculta tobele nu vorbele nu o sa ma intzeleaga
Poetul_PerversData: Monday, 08-02-18, 21:18:54 | Mesaj # 4
Gasca: Guardian
Mesaje: 179
Respect:
8  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
16. Se va incepe sau a fost deja inceput lucrul la un album nou?

Aforic: Abia l-am scos pe asta .Stiu ca l-am scos tarziu dar a meritat. Urmatorul... in curand.

Underman: Cu fiecare pas facut cresc si pretentiile tale, si mai ales ale celor din jur, cand se apropiase de final munca la primul album, aveam deja cateva idei pentru urmatorul, dar am hotarat cu Aforic sa ne "pedepsim" putin ... nu mai lucram la nimic pana nu scoatem Mecanismul de Modificare a Mintii Umane.

17. In speranta ca reparilor le-a placut acest interviu, finalul va apartine domnilor.

Aforic: Reparilor? Punkistii nu au voie sa-l citeasca? La final vreau sa va urez o viata relaxata dincolo de liniste. Pace.

Underman: Multumim celor care au asteptat proiectul si celor care apreciaza munca noastra. Respect.


Poetu nu pur si simplu scrie,el vers de vers il leaga
Cel ce asculta tobele nu vorbele nu o sa ma intzeleaga
MacroSData: Tuesday, 08-02-19, 13:47:58 | Mesaj # 5
Gasca: Soldier
Mesaje: 71
Respect:
6  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
chiar mi-i interesant...numa k citesc mai tarziu...SDST rupe

da,asta-s eu...
tErOrIsKaData: Friday, 08-02-22, 15:00:47 | Mesaj # 6
Gasca: Soldier
Mesaje: 19
Respect:
1  ±
Ban:  ±
Statut: Matol
Quote (MacroS)
chiar mi-i interesant...numa k citesc mai tarziu...SDST rupe

oO d akord.. numai k akum mi`e lene s citesk dea`.. voi citi mai inkolo *))
Assault Crew Forum » Hip Hop Universe » Hip Hop in MD & RO » Interviu cu SDST (Spectrul de Difuzare a Sunetelor Tacute) (Exclusiv!)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

 
Assault Crew © 2024
Free website builderuCoz